Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Olen Anu Rauniomaa,
ammattitutkinnon (AT) suorittanut eläintenkouluttaja ja yrittäjän alku. Vaikka en kuvitellutkaan koskaan ryhtyväni yrittäjäksi, niin tässä sitä ollaan. Toisaalta, jos saa kutsua työtoveriksi omaa hevostaan, niin eihän se kuulosta ollenkaan pöllömmältä!

Luonto ja eläimet ovat olleet osa elämää pienestä pitäen. Luonnon kunnioittaminen ja eläinten sekä ihmisten hyvinvointi ovat edelleenkin minulle tärkeitä asioita. Lemmikkejä on ollut jyrsijöistä lähtien ja talli kuin toinen koti niin kauan kuin muistan. Lähdin jopa ulkomaillekin tallitöihin, silloin nuorempana. Sittemmin omassakin kotipihassa asusteli hevosia, vuohia, kissoja, koiria. Vuosien aikana eläinluku on kutistunut kutistumistaan, ja viimeisimmän Kamu-koiran poismenon jälkeen jäljellä oli hetken aikaa vain YKSI, hevoseni Kaapo. Tilanne korjaantui hieman kun kolme pientä tyttörottaa saapuivat kotiin!

Aiemmalta ammatiltani olen lähihoitaja (mielenterveys- ja päihdetyö suuntautumisalana), valmistuin vuonna 2003. Lähihoitajan töitä teen satunnaisesti edelleen, mutta intohimoni olen löytänyt eläinten käyttäytymisestä ja sen ymmärtämisestä (no hyvästä yrityksestä kuitenkin..).
Olen käynyt myös Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan kurssin vuonna 2012.

Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suoritin keväällä 2018 ja tiedonjano eläinten käyttäytymiseen liittyen tuntuu olevan loputon! Pyrinkin jatkuvasti lisäämään tietotaitoa erilaisten eläinten ja lajien kouluttamisesta. Valmistumisen jälkeen olen jatkanut eläinten, mm. kettujen, kouluttamista Eläinsuojelukeskus Tuulispäässä, jossa olin työharjoittelussa. Kävin myös "kanakurssilla" eli koulutustekniikan intensiivikurssilla terävöittämässä niitä kouluttamisen keskeisimpiä asioita kanojen avulla. Viimeisimpänä hankin kesyrottia, joiden kanssa laitan jälleen kouluttajan taitoni likoon! 

Kaikkia eläimiä voi siis kouluttaa, sillä samat oppimisen lainalaisuudet pätevät kaikkiin lajeihin!

Tavoitteeni
on, että eläintenkouluttajana pystyisin tarjoamaan mahdollisimman hyvän pohjan eläinten ja ihmisten väliseen kommunikointiin, jotta arki olisi kaikille osapuolille mukavaa ja sujuvaa sekä harrastaminen rentoa. 
 

 

Opintoihin liittyen olen istunut mm. seuraavien eläinten käyttäytymisen ja kouluttamisen asiantuntijoiden luennoilla ja käytännön kursseilla

Tuulia Appleby 
Mervi Niemi
Jirka Vierimaa
Katriina Tiira
Minna Tallberg
Salme Mujunen
Päivi Ylikorpi
Jaana Rajamäki

Suoritin työharjoittelua koirakoulu Kiva Piskissä, Eläinsuojelukeskus Tuulispäässä, AB Klinikalla, Lohjan Koirakeskuksessa sekä ulkomaan vaihdossa Espanjassa kouluttaen enimmäkseen hevosia, mutta myös hieman kissaa, koiraa sekä aasia!
 

                  

©2018 Eläintenkouluttaja Anu Rauniomaa - suntuubi.com