Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Olen Anu Rauniomaa,
ammattitutkinnon (AT) suorittanut eläintenkouluttaja ja yrittäjän alku. Vaikka en kuvitellutkaan koskaan ryhtyväni yrittäjäksi, niin tässä sitä ollaan. Toisaalta, jos saa kutsua työtoveriksi omaa hevostaan, niin eihän se kuulosta ollenkaan pöllömmältä!

Luonto ja eläimet ovat olleet osa elämää pienestä pitäen. Luonnon kunnioittaminen ja eläinten sekä ihmisten hyvinvointi ovat edelleenkin minulle tärkeitä asioita. Lemmikkejä on ollut jyrsijöistä lähtien ja talli kuin toinen koti niin kauan kuin muistan. Lähdin jopa ulkomaillekin tallitöihin, silloin nuorempana. Sittemmin omassakin kotipihassa asusteli hevosia, vuohia, kissoja, koiria. Vuosien aikana eläinluku on kutistunut kutistumistaan, ja viimeisimmän Kamu-koiran poismenon jälkeen jäljellä on vain YKSI, hevoseni Kaapo. Tilanne oletettavasti korjaantunee kyllä.. ;)

Aiemmalta ammatiltani olen lähihoitaja (mielenterveys- ja päihdetyö suuntautumisalana), valmistuin vuonna 2003. Lähihoitajan töitä teen satunnaisesti edelleen, mutta intohimoni olen löytänyt eläinten käyttäytymisestä ja sen ymmärtämisestä (no hyvästä yrityksestä kuitenkin..).
Olen käynyt myös Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan kurssin vuonna 2012.
Eläintenkouluttajan opinnot aloitin syksyllä 2016 ja tiedonjano eläinten käyttäytymiseen liittyen tuntuu olevan loputon!

Tavoitteeni
on, että eläintenkouluttajana pystyisin tarjoamaan mahdollisimman hyvän pohjan eläinten ja ihmisten väliseen kommunikointiin, jotta arki olisi kaikille osapuolille mukavaa ja sujuvaa sekä harrastaminen rentoa.
 
Tällä hetkellä vahvimmat eläinlajini ovat koira ja hevonen, mutta pyrin jatkuvasti lisäämään tietoutta muistakin lajeista.

Silloin kun eläin on onnellinen, on ihminenkin onnellinen ja toisin päin!

 

 

©2018 Eläintenkouluttaja Anu Rauniomaa - suntuubi.com